Forenzično računovodstvo

Poseban dio računovodstva, forenzično računovodstvo, bavi se samo jednim pitanjem: je li poslovno evidentiranje i izvještavanje bilo stručno i ne skriva li možda gubitke ili dobitke na rezultatu poslovanja ili na imovini, odnosno obvezama poduzeća.

Kad se govori o stručnosti, odnosno o nestručnosti, iza nje se može skrivati i - kriminal. Naime, nezakonito izvještavanje posljedica je ne samo poslovnog nereda, već i zlouporaba računovodstvenih metoda i tehnika, neovisno radi li se o zlouporabi zaposlenika i menadžera ili partnera. Jasno je da je upravo ona razlog što mnogi vlasnici poduzeća sve više posižu za uslugama forenzičara.

Glavni cilj naših forenzičara je otkriti sve nepravilnosti (slučajne i namjerne) u vašem poslovanju. Da bi to mogli, moraju poznavati računovodstvo, standarde financijskog izvještavanja, kao i tehnike financijske analize. To poznavanje jamac je našekvalitete pri pružanju usluga forenzičnog računovodstva.

Naši tim uspješno će vas voditi kroz sve labirinte dubinskog snimanja poslovanja. Naime, svima koji planiraju kupnju nekog poduzeća potrebna je pomoć pri procjeni njezine isplativosti. Drugim riječima, ovdje smo kako bismo spriječili mogućnost kupovanja „mačka u vreći“, odnosno prikupili sve relevantne informacije o poduzeću, otkrili moguće rizike, procijenili vrijednost i isplanirali što činiti ako do kupnje dođe.